Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Poznaj nas

Z Natury Zrobione

Z Natury Zrobione to marka powstała z miłości do natury, weganizmu i ekologicznych rozwiązań. Pierwsze były świece sojowe – zamknięte w łupinie kokosa, od początku z najwyższej jakości olejkami i naturalnymi, suszonymi (często własnoręcznie) dodatkami.

Następnie pojawił się pomysł, aby dać Wam to, z czego sami korzystamy na co dzień. Ekologiczne naczynia, dzięki którym zamieniamy odpad w unikatowy, piękny produkt i nadajemy mu drugie życie. Żywność ekologiczna, która w naszej roślinnej kuchni stanowi nieodzowny element. Wreszcie torby z organicznej bawełny oraz bawełny z recyklingu, przez które już dawno porzuciliśmy nie tylko te plastikowe, ale również papierowe torby na zakupy czy skóropodobne (sad fact - ekoskóra wcale nie jest eko) torebki na co dzień, do pracy, na plażę.

Każdy produkt jest możliwie najbardziej zbliżony do stylu życia Zero Waste.

 

 

Biodegradowalne, ale przede wszystkim kompostowalne

Nie każdy produkt biodegradowalny jest kompostowalny, ale każdy kompostowalny jest biodegradowalny. Co to znaczy? Tworzywa bio w odpowiednich warunkach mogą się rozpaść, natomiast nie oznacza to, że proces ten jest przyjazny dla środowiska. W naszej firmie dokładamy największych starań, aby możliwie najwięcej produktów i ich opakowań było kompostowalnych.

Opakowania

Od początku stawiamy sobie za priorytet, aby pakować w kartonowe, niemalowane opakowania. Staramy się łączyć zrównoważony styl życia z estetycznym wyglądem, dlatego nasze produkty zawsze pakowane są z największą starannością i codziennie dążymy do tego, aby robić to jeszcze lepiej i w coraz bardziej zrównoważony sposób.

Użyty (w wyjątkowych przypadkach) plastik w formie wypełniaczy czy opakowań pochodzi z recyklingu.

 

 

 

Hej!

Nazywam się Anita Borkowska i to ja jestem odpowiedzialna za to, aby wszystkie zamówione przez Ciebie produkty dotarły na czas, w nieskazitelnym stanie. 😊

Skończyłam studia na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu na kierunku Zarządzanie i Inżynieria Produkcji w dyscyplinie nauk o zarządzaniu i jakości. Tam też obroniłam tytuł magister inżynier. W swojej nauce duży nacisk kładłam na przedmioty takie jak technologie bezodpadowe i dodatki do żywności.

Ekologia i zdrowy styl życia są moją pasją od lat.

Będąc na studiach zastanawiałam się jaki wpływ na środowisko i zdrowie człowieka ma powietrze jakim oddychamy. Tak powstała też moja praca magisterska o alergiach i nietolerancjach w czasach rozwijającej się technologii, gdzie piszę również o tym jaki wpływ ma na nie zanieczyszczone środowisko oraz dodatki do żywności. Produkty z dwóch grup rozłożyłam na czynniki pierwsze, nie przechodząc jednak obojętnie od ich produkcji. W końcu przeprowadziłam ankietę, w której wzięli udział zarówno konsumenci jak i producenci żywności oraz właściciele restauracji i ich pracownicy. Wyniki zostały zestawione z analizą innych badaczy, co potwierdziło hipotezę na temat tego, iż wiedza restauratorów i pracowników gastronomicznych jest zbyt niska.

Studiowanie pozwoliło mi wyciągnąć wniosek: Alergie i nietolerancje są problemem społeczno-ekonomicznym. Wiedza przełożyła się na zainteresowanie szkodliwością parafiny, walorami świec naturalnych, a w konsekwencji ich produkcji (na początek) na użytek własny. Jestem na diecie roślinnej od ponad 4 lat, stąd też moje zamiłowanie do przypraw, które wzbogacają kuchnię bezmięsną, ziołami poprawiającymi odporność, a nawet wykorzystaniem roślin w formie naczyń. Przy czym zawsze największy nacisk kładę na to, aby produkty pochodziły z dobrych, przebadanych źródeł.

W dalszym ciągu kształcę się, zdobywam wiedzę oraz jestem na bieżąco z badaniami naukowymi z zakresu ekologii i żywności, z czym pragnę się z Wami dzielić.

Mam nadzieję, że zostaniesz na dłużej. 😊

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl